• Lohr Tandartsen biedt

    Lachgassedatie

    bij tandheelkundige behandelingen

Contact

Lohr Tandartsen
Brander 15
9934 NR  Delfzijl

T. (0596) 63 45 24

E. info@lohrtandartsen.nl

KVK nr. 01162937

Spoed!

Online afspraak maken

Privacy & Cookies

Lachgassedatie

Bij Lohr Tandartsen is het mogelijk om tandheelkundige behandelingen uit te voeren met behulp van lachgassedatie. Bij lachgassedatie krijgt een patiënt met behulp van een neusmasker een mengsel van zuurstof en lachgas toegediend. Het inademen van dit mengsel geeft een geruststellend en kalmerend gevoel waardoor de tandheelkundige behandeling in alle rust kan plaatsvinden. Lachgassedatie is een veilige methode waarbij de patiënt steeds bij bewustzijn blijft. Lachgassedatie is dus geen narcose of roesje.

Indicatie

Lachgassedatie is met name geschikt voor kinderen die de tandheelkundige behandeling erg spannend vinden. Lachgassedatie is alleen mogelijk als het kind goed aanspreekbaar is en instructies op kan volgen. Ook voor volwassenen met angst voor de tandheelkundige behandeling kan lachgassedatie een geschikte manier zijn om de behandeling gemakkelijker te maken. Daarnaast kan lachgassedatie helpen om een overmatige kokhalsneiging bij patiënten te verminderen. Tot slot kunnen patiënten met een lichamelijke of verstandelijke beperking in sommige situaties baat hebben bij behandeling met behulp van lachgassedatie.

Behandeling

Tijdens de lachgassedatie worden tandheelkundige behandelingen op de normale manier uitgevoerd. Hoewel lachgas een licht verdovend gevoel geeft wordt vaak ook plaatselijke verdoving gebruikt. Na afloop van de behandeling is het effect van de lachgassedatie binnen vijf minuten verdwenen. Volwassen patiënten zijn dan ook in staat om zelfstandig naar huis te gaan na de behandeling.

Vergoeding

Bij kinderen wordt lachgassedatie vergoed uit de basisverzekering. Bij volwassenen verschilt dit per verzekering. De UPT-codes die gebruikt worden bij behandelingen met lachgassedatie zijn B10, B11 en B12. De tandarts en/of de zorgverzekeraar kan aangeven of behandeling met lachgassedatie vergoed wordt.