• Kindertandheelkunde

    Kinderen zijn van harte welkom en in goede handen bij het geduldige team van Lohr Tandartsen!

Contact

Lohr Tandartsen
Brander 15
9934 NR  Delfzijl

T. (0596) 63 45 24

E. info@lohrtandartsen.nl

KVK nr. 01162937

Spoed!

Online afspraak maken

Privacy & Cookies

Kindertandheelkunde

Kinderen zijn van harte welkom en in goede handen bij het geduldige team van Lohr Tandartsen! Vanaf een leeftijd van zes maanden is het verstandig de eerste controle te plannen. De tandarts kan u uitleg geven over het doorbreken van melktanden en de verzorging van het kindergebit. Kinderen die goed hun best hebben gedaan ontvangen van de tandarts een muntje waarmee ze een leuk cadeautje kunnen ophalen.

Kinder Preventie Protocol

Mocht de tandarts het naar aanleiding van de controle nodig vinden, dan kan hij uw kind het Kinder Preventie Protocol aanbieden. Aan de hand van dit protocol en de indicatiestelling van de tandarts kan het advies worden gegeven voor een aanvullende fluoridebehandeling. Ook kan worden verwezen naar de preventieassistente voor een tandplaquekleuring. Met deze kleuring komen de plekjes in het gebit die aandacht verdienen bij het poetsen duidelijk naar voren. Op deze manier kan het poetsen met tips worden bijgestuurd. Ook kinderen die een beugel dragen kunnen wij van passende adviezen voorzien.

Sealants

Om te voorkomen dat in (blijvende) kiezen gaatjes ontstaan kunnen wij een beschermlaagje aanbrengen: door de groefjes bovenop de kies op te vullen wordt het makkelijker deze kiezen schoon te houden.